Mersin Duygu Odaklı Terapi Eğitimi Koç Eğitim Sertifika İle Devlet Üniversitesi iş birliği ile hazırlanan ve psikoterapiye yeni bir yaklaşım sunan terapi türüdür. Mersin Duygu Odaklı Terapi Eğitimine katılarak eğitiminizi tamamlayıp devlet üniversite onaylı sertifikanızı alabilirsiniz.
Duyguyu, bireyin çevre ve diğer insanlarla olan etkileşimi sonucu ortaya çıkan psikofizyolojik değişikliği olarak tanımlayabiliriz. Yüzümüzde bulunan 43 kas 10 bin yüz ifadesi ile duygularımızın ifadesi oluşturmaktadır. Evrensel duygular mutluluk, üzüntü, kızgınlık, korku, tiksinme, kınama, şaşkınlıktır. Mersin Duygu Odaklı Terapi Eğitimi ile terapistler kişilerin duygu yoğunluklarının nedeni ve sebeplerini danışanlarına anlatmayı öğrenirler.
Mersin Duygu Odaklı Terapi Eğitimine katılan bireyler duyguların çeşitliği konularında bilgi ve beceri sahibi olurlar.
- Birincil duygular; Bireylerin bir olay karşısında verdikleri temel içgüdüsel yanıtlardır. Olayla ilgili ilk, birden ortaya çıkan ve hızla kaybolan duygularımızdır.
- İkincil duygular; Bireylerin savunmalarıdır. Örneğin bir kişinin sizin dışınızda herkesi evine davet ettiğini varsayalım. Siz ilk olarak arkadaşınıza kırılırsınız, bu kırılma duygusunu öfke ile perdelersiniz. Burada sinirlenmek ikincil bir duygudur, kültürün öğretmiş olduğu yönde zayıf yönümüzü perdelemektedir. İkincil duygular birincil duygularımızı örttüğümüz duygulardır.
- Araçsal duygular; Diğer insanların bizim istediğimiz gibi hareket etmelerini, bizim istediğimiz tepkiyi vermelerini sağlayan duygulardır. Yani kişileri, o duyguyu sergilediğimizde, bu şekilde yönlendireceğimizi biliriz. Örneğin; bir olay karşısında ağladığımızda, insanların bize nazik davrandığını görmüşüzdür ve bu davranışımızı devam ettirmişizdir. Araçsal duygular bu şekilde bilinçli yada bilinçsiz bir şekilde açığa çıkmaktadır.
Mersin Duygu Odaklı Terapi Eğitimine katılarak Sertifika almaya hak kazanan ve mesleği yeterliliği sağlayan terapistler bireyin tüm bu duyguları keşfetmesi sağlar. İkincil duyguların perdesini aralayarak birincil duygulara ulaşıldığında problemlerin daha kolay çözüldüğünü fark etmesini yani farkındalık sağlamış olur. Aynı zamanda bastırılmış öfke, üzüntü gibi duyguları da bireye Duygu Odaklı Terapi yardımı ile yaşatılır ve tüm bu olumsuz duyguların yerine yeni olumlu duygular inşa edilir. Olumsuz ve yıkıcı duyguya ulaşılır, daha sonra o duygudan ayrılıp daha olumlu duygu oluşturulur.
Mersin Duygu Odaklı Terapi Eğitimi Aile ve Çift Sorunlarında Kullanılması
Mersin Duygu Odaklı Terapi eğitimi ile Duygu Odaklı Terapiyi, aile ve çift sorunlarında, çocuk yetiştirirken, çocukların duygularını ifade etmesine yardımcı olma konularında da kullanmayı öğrenirsiniz. Örneğin; Çocuk hangi duyguyu yaşıyorsa yaşasın (kızgınlık, kaygı, korku, utanç…) çocuğun bu duyguyu yaşamasını, çocuğa öğretme ve onla samimiyet kurmakta bir fırsat olarak görmeliyiz. Çocuğun duygusunun farkında olup, o duygusunu kabul etmeliyiz ve empati yapmalıyız. Çocuğun duygusunu kelimelerle ifade etmesine yardımcı olmalıyız. Çocuk bir şeye üzülüp ağladığı zaman ‘bebek misin de ağlıyorsun?’ şeklinde duygusunu bastırmak karşısında insanlar üzülür, üzülmekte haklısın tarzında ifadeler kullanılmalıdır.
Çiftlerde ise; duygusal olarak yakınlığı arttırmak için, etkinlikler yaptırılır. Birbirlerine olumlu ve olumsuz tüm duyularını güzel bir iletişim yolu ile ifade etmeleri sağlanır.
Mersin Duygu Odaklı Terapi ile danışanların gelişimleri ve iyi olmalarını sağlayan kalıcı ya da sürekli değişim için duygusal değişimin gerekli olduğunu savunmayı öğrenirsiniz. Psikoterapide hümanistik teorilere dayanan duygu odaklı terapi, duygusal ifadenin etkileri hakkındaki bilgilerden yararlanmaktadır.
Duygu Odaklı Terapi ile Geleneksel Terapi Farkı
Psikolojik sıkıntılardan dolayı yardım almak isteyen pek çok kişi yıkıcı duyguların, düşüncelerin ve davranışların esaretinde sıkışıp kalmışlardır. Geleneksel psikoterapi yaklaşımları (özellikle bilişsel, bilişsel-davranışçı, davranışçı, vb.) odaklarını genellikle düşünce veya davranış biçimlerini değiştirmeye yoğunlaştırmışlardır.
Duygu Odaklı Terapi birey merkezli yaklaşımın kullandığı empati, saydamlık, şartsız olumlu kabul gibi temel terapötik araçları danışanların içselleştirdikleri değer/değersizlik algılarını düzenlemek için kullanır. Mersin Duygu Odaklı Terapi Eğitimi. koşullar tarafından üretilen kişiler arası kaygının azaltılması ve kendi başına iyileştirici olmasının yanı sıra danışanları kişiler arası kaygıya daha fazla tahammül etmelerine ve bu sayede daha önce inkar ettikleri veya çarpıttıkları kaygı yaratan iç deneyimlere odaklanmalarına ve bunları kontrol etme becerileri kazanmalarını sağlar.
Mersin Duygu Odaklı Terapi Eğitimi Sertifika Programına katılmak için +90 535 476 37 12 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir. Ya da aşağıda linki tıklayarak satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.